Deze website maakt gebruik van cookies.

Bijeenkomsten

Negen keer per jaar organiseren we een bijeenkomst waarbij we meestal een gastspreker uitnodigen die een lezing geeft over een onderwerp dat te maken heeft met mineralen, fossielen of geologie. Deze bijeenkomsten vinden altijd plaats in Sociaal Cultureel Centrum 'De Helftheuvel' in 's-Hertogenbosch (zie routebeschrijving) op de tweede dinsdag van maand. De avond start om 20.00 uur (zaal is open vanaf 19.30 uur) en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Soms wordt er iets anders georganiseerd, zoals een videovertoning van een excursie, een cursus, of een demonstratie. Ruim een week voor de bijeenkomst ontvangt elke donateur per mail een uitnodiging met een korte beschrijving van de lezing en/of andere activiteit(en). In de agenda hieronder vind je het programma voor de komende maanden. 

Wil je graag een lezing bijwonen? Dat kan! De toegangsprijs is 2,50 euro (donateurs van Geokring Den Bosch gratis). Let op: in verband met beperkt aantal plaatsen: niet-donateurs svp uiterlijk één dag voor de lezing plaatsvindt aanmelden via het mailadres This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Dinsdag 9 april 2019

Spreker(s): Wil Klarenaar 
Onderwerp: Geologie van Corsica
Tijd: 20.00 (de zaal is open vanaf 19.30 uur)

Corse, en route! is de titel van zijn Corsica lezing. Deze titel betreft niet alleen de mooie geologie die we op de route over Corsica aantreffen maar gaat ook over de bijzondere weg die het eiland zelf in de geologische geschiedenis heeft afgelegd. Het is als het ware een gebergte ter zee waar aardschollen hebben gebotst en hoge gebergtetoppen zijn gevormd. Diepe gesteentepaketten hebben daarbij het aardoppervlak bereikt die nu eenvoudig voor ons zichtbaar zijn. Op Corsica zijn restanten van ofiolieten en serpentijn voorkomens en er is een prachtig gebied met kleurrijke afzettingen van vulkaanassen en vulkanische modderstromen. En dat alles natuurlijk in een prachtig Mediterraan klimaat waar het goed toeven is.

corsica01 corsica02 corsica03 

Dinsdag 7 mei 2019

Spreker(s): - 
Onderwerp: -
De clubavond van mei komt te vervallen!